Anna Beck

2020 blir 2021

Paralympics i Tokyo kommer att flyttas fram till sommaren 2021 på grund av Coronapandemins påverkan. Detta beslutet stöttas till 100% av Sveriges Paralympiska Kommitté, läs hela artikeln här.

2020 blir 2021


Det blev en fjärdeplats på 3000 m individual pursuit.

Anna tar med sig ett PB på 4:07:2 i försöket och vetskapen om att hon är med där uppe bland de snabbaste tiderna i startfältet.
Bra jobbat! Speciellt efter att ha rest över halva jordklotet två dagar innan race.


Nu befinner sig Anna Beck och hennes team i Kanada och VM i bana. I torsdags 30/1 var första tävlingsdagen, 3000 m individual pursuit. 

Vi väntar med spänning på resultaten och önskar Anna all lycka den här helgen!


Starten på år 2020. 

Anna Beck startade de nya året med att tillbringa ett par dagar på Velodromen i Falun. Där jobbade hon på sina spårfärdigheter.

Anna har ytterligare ett träningsläger kvar innan världsmästerskapet i Kanada 30/1 - 2/2.

Bilderna är från Anna Beck's Facebook och tagna av @niclasbrus


En av fyra uttagna till Paralympics Tokyo 2020.

I slutet av november 2019 släppte Sveriges Paralympiska Kommité namnet på fyra Paralympier som kommer delta. Anna Beck är en av dem! Det är nio månader kvar till de Paralympiskaspelen sätter igång och kommitén hoppas att detta ska öka motivationen till förfining och planering för dem första uttagna. Detta för att kunna optimera chanserna att prestera på topp för deltagarna. Detta blir debut för Anna Beck i de Paralympiska spelen.  

Stort grattis Anna!

Bilden är från Parasport.se.


Sedan barnsben har idrott legat mig varmt om hjärtat. Tidiga minnen finns, jag ville vara med och delta, det bodde både driv och vilja att prestera inom mig. Men det hände ofta att jag ramlade, trampade snett och stukade fötterna när fokus inte låg på hur jag satte ner fötterna. Jag kan inte minnas hur många gånger jag snubblat på platta backen med smärtor som efterföljd. Men det var bara att borsta av sig, det var ju bara klumpighet…

När jag var i 10-års åldern hade jag fortfarande min vilja och glädje i att röra mig. MEN, jag upptäckte att jag var dålig och stod alltid kvar bland de sista på skolidrotten när man skulle välja lag. Jag sprang, tog i för kung och fosterland när det skulle tävlas men hur jag än gjorde så fick jag liksom aldrig rättvisa för min insats.

Min hjärna SKREK till kroppen att springa, och det kändes som det gick riktigt snabbt. Men det gjorde det aldrig. Det var inte förrän vid 25 års åldern som svaret kom och jag fick min diagnos..

Charcot-Marie-Tooth.


Jag har varit diagnostiserad sedan 2004, men fick inte skenor (AFO) förrän 2013. Jag använder min högerskena varje dag. Jag använder båda skenorna vid längre promenader eller när jag går i svår terräng. Jag kan gå till affären eller andra korta sträckor, men då måste jag tänka på hur jag sätter ned fötterna, annars snubblar jag och tappar balansen.
Med mina ToeOFF FLOW 2½ känner jag mig trygg och kan slappna av mer, eftersom jag inte snubblar med dem. Även om jag inte behöver använda skenorna när jag cyklar, så inser jag att det kan behövas i framtiden. Som det är just nu, gillar jag mina FLOW-skenor och att jag kan delta så mycket mer i olika sociala- och familjeaktiviteter utan att behöva oroa mig för att jag ska snubbla eller falla.

2015 kontaktade jag paracykelförbundet i Sverige. 2017 deltog jag i min första Världscuptävling och vann en guld och en silvermedalj! Sedan dess har jag tävlat i många race och jag älskar det! Jag har deltagit i tre världsmästerskap och vunnit flera medaljer. 3 guld, 1 silver och 1 brons. Men jag stoppar inte med det, en av mina största drömmar är att få representera Sverige i de Paraolympiska spelen, Tokyo 2020. Med mycket träning, hårt arbete och mina Allard AFO skenor så hoppas jag på att nå min dröm!

Från att ha varit den som inte kunnat prestera i jämförelse med andra har jag äntligen fått chansen att tävla mot andra med samma förutsättningar som mig. Men det är också en utmaning att kunna förändra synen på sig själv. Från att ha varit någon som inte varit bra på något till att identifiera sig själv som en framgångsrik idrottsprofil är svårt. Och jag vet att det finns fler därute som har samma erfarenheter som mig.

I familjen har vi fler som är drabbade av CMT, en av dem är min son Anton. Min dröm är att få vara med och göra skillnad för Anton men också för andra människor. Idrottsprestationer ska ha samma värde oavsett om man är man, kvinna, med eller utan funktionsnedsättning.

Livet är till för att drömma, varför inte drömma stort och jobba för att uppnå dem.


© 2020 Camp Scandinavia • All Rights Reserved