Camp Scandinavia välkomnar en ny produktspecialist/ gipstekniker!

24 oktober 2022

Camilla Måhl började sitt arbete som Produktspecialist/Gipstekniker den 3 oktober. Camilla kommer senast från en roll som undersköterska på Danderyds akuten där hon arbetat i 9 år. Hon är utbildad gipstekniker på Lunds universitet och de senaste 4 åren har hon ansvarat för utbildningar inom gipsteknik.

Vad var det som fick dig intresserad av gipsteknik?

- När jag arbetade på akuten så kände jag tidigt att ortopedi var ett intressant område. Det är så konkret, något är trasigt och måste stabiliseras. Jag fastnade för gipsning tidigt, dels för att det var roligt, dels för att jag märkte att jag var duktig på det.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

- I den här rollen få jag fokusera på det jag tycker är absolut roligast – att utbilda sjukvårdspersonal inom gipsteknik. Det finns ett stort behov av utbildning och med min erfarenhet hoppas jag kunna bidra till att fylla det behovet.

- Idag finns det en utmaning med de äldre gipsmaterialen. De är inte miljövänliga och de påverkar användarnas hälsa negativt. Som produktspecialist för X-LITE® kan jag vara med och påverka skiftet mot mer miljövänliga och hälsosamma alternativ.   

Camilla bor i Stockholm tillsammans med sin man, barn och två Border Collies. Fritiden spenderar hon helst med familjen och hundarna. Hon tränar och tävlar sina hundar i får vallning och för detta ändamål har familjen även ett 30-tal får inte så långt ifrån hemmet.

Vi hälsar Camilla varmt välkommen till Camp Scandinavia!

 

Vill du komma i kontakt med Camilla?

Ring 0720 92 18 51 eller maila camilla.mahl@camp.se


X-LITE® är ett luftigt och lätt material, framtaget för att möta dina krav vid framställning av gipsskenor, cirkulärgips och ortoser. Materialet är tillverkat av 100 % bomullsväv som är impregnerad med en icke toxisk termoplast-resin. Alla reaktiva substanser i termoplasten är härdade vid tillverkningen, vilket innebär att de inte avger några farliga ångor vid gipsningen eller när gipset tas bort med såg eller sax.

X-LITE® är ett giftfritt material och det kan användas utan handskar och särskilt utsug i gipsrummet. Det är säkert för personalen som arbetar med X-LITE®, inklusive gravida, astmatiker och personer som lider av allergi.

Läs mer om X-LITE® här